top of page
Wijngaard Liemau-38.jpg
Liemau_logo_wit.png

WIJNGAARD LIEMAU

Ontdek de passie en het vakmanschap van onze wijnen

Druivenrassen

Onze Druivenrassen

SIRIUS

Sirius is een Duitse witte druif ontstaan uit een kruising van Villard en Bacchus. Dit druivenras heeft ook een hoge resistentie tegen verschillende ziektes. De plant heeft relatief grote trossen. De Siriusdruif was onze eerste aanplant in 1999.

BACCHUS

Bacchus is een witte Duitse druivensoort en is ontstaan uit een kruising tussen Sylvaner–Riesling en de Muller-Thurgau. De druif is gekend om zijn hoge productiviteit en vroege rijping wat ideaal is in koelere klimaten. In 2014 hebben we de Bacchus aangeplant als bijkomende witte druif op het wijndomein.

JOHANNITER

Johanniter is een witte druivensoort gekweekt in de jaren 60 als een schimmel-resistente soort. Het is een resultaat van kruisingen tussen Riesling, Seyve-villard, Ruländer, en Gutedel. De oogsttijd ligt wat vroeger in het jaar.

Tegen valse meeldauw en echte meeldauw is de druif redelijk goed bestand en ze is bovendien vorstbestendig. De Johanniter is onze laatste nieuwe aanwinst voor wat betreft de witte druiven.

REGENT

Regent is in Duitsland ontstaan als een kruising van Diana (Sylvaner x Müller-Thurgau) en Chambourcin waarvan de oorsprong onduidelijk is. Het is eveneens een druif met hoge resistentie tegen schimmelziektes zoals meeldauw. Het ras geeft kleine tot middelgrote blauwe bessen aan kleine tot middelgrote enigszins compacte trossen. De bladeren kleuren in de herfst mooi rood.

LEON MILLOT

Léon Millot is een rode druif en is in Colmar, Frankrijk ontstaan uit het enten van Goldriesling op de Millardet et de Grasset 101-14-onderstam.  Léon Millot heeft een hogere resistentie tegen echte en valse meeldauw en tegen Botrytis.  De trossen zijn relatief klein en compact.

We kiezen voor resistente druiven om zo weinig mogelijk te moeten besproeien. Deze rassen zijn gekend om goed te groeien in ons gematigd Belgische klimaat.

Wjinen

Onze Wijnen

Wijngaard Liemau_product-5.jpg

MOUSSERENDE WIJN BRUT NATURE

Mousserende wijn Brut nature is gemaakt van de Sirius druif en volgens de methode tradionelle. 

Wijngaard Liemau_product-6.jpg

MOUSSERENDE WIJN ROSE

Mousserende wijn rosé is een fris en fruitig aperitief gemaakt volgens de methode traditionelle.

SIRIUS

Sirius is een zachte maar fruitige witte wijn. De wijn heeft toetsen van abrikoos, appel, limoen en perzik ideaal als aperitief of bij een barbecue.

Wijngaard Liemau_product-4.jpg

BACCHUS

Bacchus is een bloemige witte wijn met een laag zuurgehalte. Je herkent er de toetsen in van vlierbloesem, citroen, abrikoos en appel.

Wijngaard Liemau_product-3.jpg
Wijngaard Liemau_product-2.jpg

JOHANNITER

Johanniter is een minerale wijn met stevig zuurgehalte met toetsen van meloen, limoen, en peer.

ROSE

Rosé is gemaakt van Regent en smaakt heerlijk als aperitief of bij een barbecue.

LEON MILLOT

Leon Millot is een dieprode wijn met toetsen van kers, blauwe bes, chocolade en bramen.  We hebben deze wijn op inox gelagerd of op eiken vaten.

REGENT

Regent is een donkerrode wijn met aroma´s van bosvruchten, bramen, frambozen en blauwe bosbessen.  We hebben deze wijn op inox gelagerd of op eiken vaten.

Wijngaard Liemau_product-1.jpg

PINOT GRIS

Pinot Gris Sur Lie, doordat de wijn niet is gefilterd heeft de wijn nog doorgerijpt in aanwezigheid van de gist. Dit maakt de Pinot Gris extra vol van smaak.

Kom ons wijndomein bezoeken en na een rondleiding kan je de wijnen proeven in ons  degustatiehuisje tussen de wijnranken.

bottom of page