top of page
vine1.png

Wijngaard Liemau

Familiebedrijf Lieve Wuyts, Kris en kinderen

OVER ONS

De wijnranken op de Houwaartse berg geven het dorp iets zuiders, alsof je midden in een Italiaans wijngebied bent. Houwaart staat dan ook bekend als wijndorp en het centrum van de Hagelandse wijnbouw.

Maurice Wuyts en zijn dochter Lieve startten hier een kleinschalige wijngaard voor eigen gebruik. Maar de passie nam over en in 2006 ontstond Wijngaard Liemau.  Vandaag maakt dochter Lieve zowel rode, witte als rosé wijn. Sinds 2010 hoort daar ook frisse mousserende wijn bij. Zij gebruikt de druivenrassen Léon Millot, Regent, Sirius, Bacchus en Johanniter. "Onze sterkte is onze kleinschaligheid. Van aanplanting van de stokken tot het bottelen van de wijn, we hebben alles zelf onder controle. En omdat we alles zelf doen, kunnen we de beste kwaliteit garanderen" aldus Lieve.

About

ONTDEK ONZE WIJNEN & DRUIVENRASSEN

WIJNGAARD LIEMAU BEZOEKEN

Mogelijkheid tot bezoek van het wijndomein na afspraak.

Lieve neemt je graag mee voor een rondleiding op het wijndomein en afsluiten doen we met een degustatie in het degustatiehuisje tussen de wijnranken.

De passie voor het wijnmaken kreeg ze mee van haar vader Maurice. Sinds 2019 is dochter Lieve samen met haar man Kris en kinderen dan ook de nieuwe generatie van Wijngaard Liemau.

JAARLIJKSE WIJNFEESTEN

Kom Wijngaard Liemau ontdekken, proef onze lekkere wijnen ten midden van de wijngaard aan het degustatiehuisje. Maak kennis met wijnboerin Lieve die de passie van haar vader verder zet, ze zal je graag meenemen voor een rondleiding op het domein.

Voor de allerkleinsten is er een springkasteel voorzien.

 

@Wijngaard Liemau, Solleweg 4, 3390 Houwaart

Openingstijden: 14u tot ...

6&7 JUNI 2020
(telkens het eerste volledige weekend van juni)
Contact

CONTACTEER ONS

Dankje voor je bericht.

bottom of page